WIJ ZIJN HELP-PORTRAIT UTRECHT

Tientallen vrijwilligers, bestaande uit fotografen, visagisten, kappers, photoshoppers en meer. Samen werken we het hele jaar door om te zorgen dat het op de Help Portrait-dag allemaal perfect verloopt.

En alhoewel we met zo’n grote groep zijn, kunnen we altijd extra hulp gebruiken! In Utrecht krijgen we namelijk veel bezoekers, en dat houden we maar net bij.

Maar, wat is Help Portrait nou eigenlijk…?

Favicon_Help_Portrait_iPad_RetinaHelp Portrait is een internationale beweging van fotografen, stylisten en visagisten, opgericht in 2008 door de beroemde fotografen Jeremy Cowart en Kyle Chowning. Met Help Portrait hopen zij fotografen van een manier te voorzien waarop zij hun bekwaamheden kunnen gebruiken voor een goed doel.

Ieder jaar rond de kersttijd – zo in december – is het zover: overal ter wereld komen mensen bij elkaar om met gebundelde krachten een geweldige dag op touw te zetten voor mensen in nood. Iedereen krijgt een professioneel gemaakte portretfoto. Gratis en voor niets, waar dat normaal heel veel geld kan kosten. Op die manier krijgen zelfs de armsten een aandenken.

Bij Help Portrait draait het om geven, in plaats van nemen. Het belang van de fotograaf is niet om reclame te maken of om zijn portfolio uit te breiden, hij maakt slechts een foto en schenkt deze kosteloos.

Help Portrait Utrecht focuste zich de afgelopen jaren op de ouderen van Utrecht. In samenwerking met zorghuis Careyn Rosendael krijgen alle bewoners gratis en voor niets een foto.

Afgelopen 8 december streken we neer in het gebouw van het Leger des Heils (Marco Pololaan 115-117). Binnenkort volgt meer informatie over de editie van 2019.